Lacoste

Loading...

Lacoste

Het begon in de jaren 20 van de vorige eeuw

De eigenlijke geschiedenis van de “Krokodil” begint in 1927. René Lacoste vertelde altijd graag hoe zijn bijnaam uiteindelijk een embleem met wereldfaam werd. De Amerikaanse pers gaf hem de bijnaam “De Krokodil” als gevolg van een weddenschap die hij was aangegaan met de coach van het Franse Davis Cup-team. Hij beloofde hem een koffer van krokodillenleer als hij voor ons team een belangrijke wedstrijd zou winnen. Zijn vriend Robert George tekende vervolgens de bekende krokodil die op de blazer werd geborduurd.

Loading...

Lacoste

Al decennia lang beeld bepalend.

Het shirt brengt een heuse revolutie teweeg bij de tennissers van die tijd. Op de tennisbaan was men tot op dat moment een klassiek hemd van gebreid weefsel met lange mouwen gewend. Het eerste Lacoste-shirt was wit, heel wat korter dan de andere shirts uit die tijd, had korte mouwen en een geribde kraag. Het shirt was vervaardigd uit een licht en luchtig gebreid weefsel, “jersey petit piqué” genaamd. Nog steeds biedt dit unieke weefsel dezelfde kwaliteit, degelijkheid en hetzelfde comfort waarmee het in die tijd naam maakte.

Een code naam

L staat voor Lacoste
1 Het is totaal uniek
2 was de fabriek’s code voor korte mouw
12 Was het winnende prototype gekozen door René Lacoste

Loading...

Lacoste

Van eigen gebruik naar wereld merk!

In 1933 richten René Lacoste en André Gillier, de eigenaar en algemeen directeur van de in die tijd grootste Franse maatschappij voor gebreide en geweven goederen, een vennootschap op voor de productie van het shirt met het daarop geborduurde Lacoste logo. De tenniskampioen had het shirt voor eigen gebruik op de tennisbaan ontworpen. Net als een aantal andere modellen voor de tennis-, golf- en zeilsport.

SFEERBEELDEN VAN FYNCH HATTON

Fynch Hatton in detail

VALT FYNCH HATTON U IN DE SMAAK?

Bekijk dan ook deze merken