De maakwijze van een kostuum is bijzonder belangrijk.

De 4 keuzes:


1. Semi Traditioneel
2. Traditioneel
3. Full-canvas
4. Handmade

Semi Traditioneel

is bij ons de meest eenvoudige maakwijze, het binnen werk (de constructie) is Fused of gewoon populair gezegd geplakt. Net als bij veel fabrikanten van pakken, met name de grote en bekende merknamen wordt bij deze maakwijze helemaal geen canvas gebruik. In plaats daarvan word er een vlieseline laag direct op de stof geplakt. In een fused pak loopt eerste de body laag van de vlieseline tot ongeveer de eerste knop van het pak, daarna zit er nog een dunne vlieselinelaag tot aan de onderkant. Hier door voelt het nog steeds soepel en comfortabel aan. De vlieseline geeft vorm aan het pak. De knoopaanzet en kraaghoeken aan de onderzijde is nog geheel handwerk. In deze maakwijze bieden wij een 2-delig Kostuum aan vanaf 429,- euro.

Traditioneel half Canvas

bij half canvas pakken loopt het losse binnenwerk van schouder, borst en revers tot aan ongeveer de eerste knoop. Canvas maakt een groot verschil qua draagcomfort en uitstraling ten opzichte van vlieseline Ook het herstellend vermogen en levensduur is groter dan bij vlieseline. Canvas is een menging van linnen, wol, katoen. Zie ook omschrijving full canvas. De canvas laag vormt een belangrijke laag van het pak. De keuze van canvas die wij bieden zijn gewoon of licht. Vanzelf sprekend wordt het kostuum lichter als je kiest voor lichtere canvas optie, wat het draagcomfort ten goede komt. De knoopaanzet, kraaghoeken aan de onderzijde, voering, beleg en flower loop worden geheel met de hand gedaan. Half-canvas pakken hebben een aantal voordelen. Ten eerste zijn ze lager geprijsd dan een pak met een los binnenwerk. Minder handwerk betekent minder arbeidsuren en dat scheelt in de portemonnee. Omdat de bovenzijde van het jasje is gemaakt met een los canvas is de kans op problemen met ‘rimpels’ uitgesloten, wat bij een met vlieseline gevoerd pak wel voor kan komen. Je pak gaat dus langer mee dan een geplakt pak. Het belangrijkst is dat het canvas zorgt voor een goede basis om een natuurlijk en verzorgd voorkomen te hebben. Het draagcomfort in samenwerking met de maat voering is van ongeëvenaarde klasse. Deze maakwijze (Traditioneel) bieden wij aan vanaf 499,- euro, voor een 2-delig kostuum.

Full Canvas

Een full Canvas kostuum heeft echt een meerwaarde voor jezelf en de mensen die je ontmoet, dit licht ik graag wat toe omtrent de rol van canvas bij het maken van een pak. Als eerste zit de canvas laag los aan de binnenkant van het kostuum dat maakt het wel duurder dan bv half canvas het is beduidend meer handwerk. Het gebruik en het juist verwerken van canvas maakt het verschil qua comfort en uitstraling. Het is het fundament waarop je pak gemaakt is. Canvas is een menging van linnen, wol, katoen, en met name paarden- en kamelenhaar. Het grote voordeel van dierlijke haren is dat deze gevormd kunnen worden door vocht, druk en warmte te gebruiken. Daarbij hebben paarden- en kamelenhaar het bijkomend voordeel dat ze licht van gewicht zijn en erg sterk. Dit canvas zorgt ervoor dat het pak jouw natuurlijke lijn volgt en zijn vorm behoud. Gedurende de tijd gaat dit zich nog verder naar jou silhouet vormen zodat het steeds beter past en nog plezieriger draagt. Tevens ademt de stof veel beter en wordt bij punten waar kracht op komt te staan makkelijker en beter verdeeld. De canvas laag vormt de belangrijkste laag van het pak. Tevens worden er kleinere stukken haar doek of opgerolde haren gebruikt om structuur te geven aan de borst en schouder. Deze worden vervolgens bekleed door een laag vilt, domette of flanel om te zorgen dat de haren die stijf zijn niet schuren. Rollende revers: U ziet dat het canvas de voorpanden inclusief revers volledig bedekt. Om het bekende effect van de rollende revers te creëren wordt het canvas gerold en vervolgensge-padstitched in de revers. Dit geeft de rol aan de revers. In het pak met een los binnenwerk kan je zien dat het jasje volledig bestaat uit linnen canvas en stof. De stof is direct vast gestikt aan het canvas, dit heet pikeren. Handwerk in full Canvas Knoopaanzet, kraag hoeken onderzijde, voering/beleg hoeken en de flower loop. Een Full_canvas 2 delig kostuum is vanaf 669.- euro.

Handmade

Alles bij deze maakwijze is het zelfde als full Canvas behalve dat AMF, knoopsgaten,aanzet voering armsgat, volledige voering schoudernaad, borstzak labels broekband gordijn met de hand gemaakt wordt, wat de soepelheid en daardoor het draagcomfort nog verder vergroot. Een Handmade 2-delig kostuum is vanaf 779.-
euro.

GEÏNTERESSEERD?

Of wil je nog meer weten!

Heb je iets gezien waar je geïnteresseerd in bent of wil je meer weten, we horen het graag van je. Geef ons een belletje, stuur een e-mail of kom langs in de winkel, wij helpen graag.

Terug naar maatkostuum